Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.03.14-17. Barlanglátogatás az Aggteleki Nemzeti Park területén

2013.03.21

  

 BESZÁMOLÓ, ÖSSZEFOGLALÓ

 

Esemény: Barlanglátogatás az Aggteleki Nemzeti Park területén             

Helyszín, időpont: Jósvafő, 2013.03.14 - 17                                 

Esemény jellege: barlangi túra,

Az esemény célja:  Az eddig megtanult barlangi mozgások gyakorlása, és természetesen a minél nagyobb rutin megteremtése.

Résztvevő PFBKE tagok: Borzsák Kamilla, Dizseri Barnabás, Egri László, Gál István, Holl Balázs, Markó Gábor, Megyeri Ágnes, Mersdorf Anna, Pataki Róbert, Putz Ádám, Rosales Mária, Szabó Emőke, Szabó Kálmán, Traczy Zsófia

Résztvevő külsős személyek: Nagy Gergely Domonkos, Bándy Krisztina, Füzy Zoltán, Gergely Csaba, Kövi Péter, Matuszka Fanni, Őry Erzsébet, Péntek László Tamás, Sári Attila, Váczi Ábel, Wágner Borbála

Összefoglaló: Mivel a hétvégén nagy mennyiségű embert kellett mozgatni, igyekeztünk egy szálláson megaludni, de végül is eluralkodott a káosz a szervezésen, pont úgy, mint a lehulló hótól és a vihartól az utakon. A tervezett programokat tovább veszélyeztette, hogy a hetekkel ez elöttől folyamatosan hulló csapadék és az olvadás miatt a karsztvízszint megemelkedett, így a tervezett Vass Imre és Kossuth-barlangos túrákat csak kompromisszumokkal tudtuk végrehajtani.

Mindennek ellenére sikerült a közel harminc embernek úgy megszervezni a napi barlangjárását, hogy akit csak érdekelt, látogatást tehetett a Vass Imre barlangban. Mindenki lejutott a Rejtek-zsomboly aljára, és mindenki megcsodálhatta egy hosszabb gyaloglás után a Meteor barlang heliktitekben gazdag termét.

A fő cél, hogy minél több barlangot lássanak az emberek, különböző helyzetekben próbálhassák ki tudásukat, megvalósult. Az egyre "vadabb" barlangok megismerése mellett próbálunk a védelmük szükségességéről és a lehetséges kutatásukról is minél többet mesélni.

Fotók: 2013_03_14-17_aggtelek015.jpg