Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.07.30-31. Gyerektábori kalandnap, Királyrét

2013.08.24

 

BESZÁMOLÓ, ÖSSZEFOGLALÓ


 

Esemény: Gyermektábori kalandnap

 

Helyszín, időpont: Királyrét, 2013. július 30-31.

 

Esemény jellege: önkéntes tevékenység, népszerűsítés

 

 

Az esemény célja: Instant kalandpark építése alacsony- és magaskötélpályás elemekkel, valamint egy egynapos gyerekprogram lebonyolítása.

 

Résztvevő PFBKE tagok: Bogsch Misi, Dizseri Barni, Izápy Juli (és Palkó), Markó Gábor, Maucha Gergő, Maucha Levi, Tarczi Zsófi

 

Résztvevő külsős személyek: Durham Michael, Fábián Zsuzsanna, Kiss Adrienn, Polyák Ádám, Zimmermann Eliza, Zimmermann Lőrinc

 

Összefoglaló:

 

A Fóti Katolikus Egyházközösség kérésére szerveztünk egy kalandnapot. A minden évben Királyrét mellett megrendezésre kerülő nomád táborban 40 gyermek vett részt 7 és 17 év között. A tábor célja, hogy értelmes elfoglaltságot nyújtsanak a fóti gyerekeknek, közelebb vigyék őket a természethez, mindezt a szülők számára is elfogadható áron. Minden évben próbálnak újítani, izgalmasabbá tenni a programot, így jött a felkérés a szervezésre.

 

A program lebonyolításában a Papp Ferenc BKCS, Adrenalin BKE és az MKBT Verocs Szakosztály tagjai vettek részt. A keddi napon a kötélpályák kiépítése történt meg, mely késő estébe húzódóan, 11 körül ért véget. Másnap elvégeztük az utolsó simításokat, biztonságosabbá tettünk egy-egy elemet. A délelőtt a fiúk programja volt, akik csoportokra osztva felnőtt vezetőik segítségével járták végig a különböző állomásokat, a közös ebéd és pihenő után pedig a délután folyamán a lányok sikolyai töltötték be az erdőt. A gyerekek számára délután 6-kor fejeződött be a nap, ami után gyors leszerelés és leltárazás következett.

 

A szerdai napon 11 fő barlangász segédkezett az állomások körül. Öt helyszínt tudtunk kialakítani az erdőben: slackline pálya, pókháló, rekeszépítés, csúszkapálya és óriáshinta. A táborban résztvevő összes gyermek kipróbálta az összes feladatot, még a félősebbek is leküzdötték félelmüket egy kis bátorítás hatására. Az idősebb kamasz fiúk közül többen érdeklődtek a barlangász tevékenység iránt is és annyira élvezték a programot, hogy a délután folyamán már segítőnek álltak egy-egy állomásra, valamint a leszerelés, leltározás során is segítették a munkánkat.

 

Összességében elmondható, hogy egy nagyon jól sikerült, mindenféle balesetektől mentes, szerencsés napot zárhattunk. A táborozók és táboroztatók is többször kifejezték hálájukat, valamint nagy feladat elé állítottuk a szervezőket, hisz: „ez a Regnum tábor volt eddig a legjobb”! A segítők gyermekcentrikus hozzáállását külön köszönték, profinak minősítve munkánkat. Szerencsére a segítők is élvezték a napot, mindannyiuk számára tudtunk egy-egy új eszközt, technikát mutatni, így számunkra is nem kis tanulság nélküli volt ez a másfél nap.

 

A felszereléseket a Papp Ferenc BKCS, Szabó Kálmán, a Kalandok és Álmok Szabadidőpedagógiai és Animációs Szakmai Műhely, Tamás Melinda (Speleo Myotis), valamint az önkéntes barlangászok biztosították.

 

tzs

Fotók:

 023.jpg

034.jpg

 

008.jpg

 

002.jpg