Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.03.14-16. Kacna Jama, Szlovénia

2014.03.25

 

 BESZÁMOLÓ, ÖSSZEFOGLALÓ

Esemény: Podjunška- és Kačna Jama barlangkutató expedíció

Helyszín, időpont: Kacna Jama, Szlovénia, 2014.03.14-16.

Esemény jellege: kutatás

Az esemény célja: Kutatóexpedíció a Kacna Jama barlangban: a korábbi bontás folytatása, térképezés, data loggerek kihelyezése és a búvárok felszereléseinek transzportjában való segítségnyújtás.

Résztvevő PFBKE tagok: Izápy Viktor, Markó Gábor, Tarczi Zsófia

Résztvevő külsős személyek: Farkas Andrea, Füzy Zoltán, Gergely Csaba, Gordos Erik, Matuszka Fanni és 7 cseh Tomás Roth vezetésével

Összefoglaló: A február közepén uralkodó szélsőséges hideg miatt elhalasztott kisebb kutatás valósult meg ez év március idusán a szlovéniai Divača közelében található Podjunška- és Kačna jamában a többségében cseh Plánivy és a magyar Papp Ferenc barlangászaival. Fő feladatok voltak: klímát vizsgáló műszerek elhelyezése a felszínen és a mélyben, a múlt év őszén kutatott szifonok egyikének ismételt meglátogatása a Hojkerjeva dvoranában, a ma már nem használt egyes bivak közelében egy kürtő közelebbi vizsgálata, a Spodnji rov északi végén levő bontás folytatása ill. a lejárati akna alján lévő nagy kupolateremben egy bontás közvetlenül a „fal” tövében … és természetesen a felszerelések szállítása.

Képek:

zsofi-a-beszereli-a-podjunskat.jpg