Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.08.23.-09.06. - Canin nyári tábor, Olaszország

2014.08.23

BESZÁMOLÓ, ÖSSZEFOGLALÓ


 

Esemény: Canin nyári tábor

Helyszín, időpont: Canin fennsík, Sella Nevea, Olaszország, 2014. 08.23 - 2014.09.06

Esemény jellege: Feltáró kutatás

 

Az esemény célja: A Canin fennsík barlangjainak feltárása

Résztvevő PFBKE tagok: Pucz Ádám, Egri László

Résztvevő külsős személyek: Kiss Borbála Mária, Pataki Dénes, Szegedi László Modor, Stavinovszky Viktor, Kunitsch Péter, Tóth Attila és még néhányan


 

Összefoglaló:

A rendszeresen nyaranta megrendezett nyári Canin kutatótáborban idén a PF Csoport két tagja vett részt. A tábor elsődleges célja felszíni bejárás, ígéretes objektumok keresése a Sella Grubia, Monte Sart és Sella Blasic oldalainak magasabb régióiban, továbbá a már évek óta ostromolt Abisso Prez (barlang) térkép szerint azonosított továbbkutatásra alkalmas pontjainak elérése, letisztázása volt. Másodlagos cél volt a Gilberti és Gortani rendszerek téli kutatásaival kapcsolatos támogató tevékenységek elvégzése volt, mint felszerelés transzport, Abisso Funivia bejáratának megkeresése és azonosítása stb...

 

Sajnos az időjárás minden elképzelhető kritikán aluli reménytelen mivoltát remekül példázta a Rifuggio Gilberti gazdasszonyának Irene -nek a válasza arra a kérdésre, hogy mikor lesz jó idő: "this summer?! Never..."

 

Ennek ellenére az Abisso Prez mélyebbi, mintegy 450-500m -es régióiban jelentősnek tűnő feltárást sikerült eszközölni, amely folytatása és dokumentálása a jövő évben fog megtörténni.

 

A táborban volt még egy kisebb "incidens" is, melynek folyamán Egri László Zoltán a Monte Bila Pec hegycsúcsán megkérte Kiss Borbála Mária kezét, ő pedig minden előzetes egyeztetés nélkül erre igent mondott.

Fotók:

p8291113.jpg

100_6772.jpg