Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.12.06-07. - Mikulástúra, Várgesztes, Vértes-hegység

2014.12.16

BESZÁMOLÓ, ÖSSZEFOGLALÓ


 

Esemény: Mikulástúra - 2014

Helyszín, időpont: Várgesztes, Vértes-hegység, 2014. december 6-7.

Esemény jellege: felszíni túra

Az esemény célja: Rejtvényekkel tarkított, játékos felszíni túra keretében a kevésbé aktív tagok, családok, gyerekek, barátok bevonása a csoport életébe.

 

Résztvevő PFBKE tagok: Egri László, Izápy Júlia, Izápyné Zsóka, Borzsák Veronika, Králl Péter, Kovács András, Rosales Mária, Sári Attila, Szabó Etelka, Borzsák Kamilla, Borzsák Sári, Egri Csaba, Gergely-Farnos Lilla, Dárdai Balázs, Szabó Emőke, Nagy Gergely, Péntek Zsófi, Takács Róbert, Szabó Andi, Szabó Géza, Mersdorf Anna, Farkas Enikő, Farkas Géza, Gazda Attila, Petró Ildikó, Csekő Zsuzsa

 

Résztvevő külsős személyek: Kiss Borbála, Eső Dóra, Váci Ábel, Robi, Rántó András, Imi, Babóka, Majerik Vera, és megszámlálhatatlan mennyiségű gyerek…

 

Összefoglaló:

A Mikulástúra immár hagyományosan arra épül fel, hogy a szervezők által jó előre kinézett és lefoglalt szálláshelyet rejtvények alapján kell megtalálni a résztvevőknek. Az idén - visszatérve a gyökerekhez – az egyetlen rejtvény megfejtése közvetlenül a szálláshelyet adta eredményül, és a részt vevők találékonyságára és kalandvágyára volt bízva, hogy ki milyen hosszú útvonalon akar ide eljutni. A szállás a Várgesztesi falu szélén álló Vadászház volt.

 

A mostoha időjárás ellenére viszonylag nagy gyalogos csapat szerveződött, akik Szárliget felől indultak neki a kb. 13 km-es útnak. A Mária-szakadékon át felmentek a Vitányi várig, ahol az Egri fiúk mégis csak elrejtettek nekik néhány közbenső feladatot és egy kis lélekmelegítőt. A feladat alapján két útba eső barlangot, a Vörös-lyukat, és a Várgesztesi-zsombolyt kellett út közben felkeresni. Útjuk a Várgesztes falu fölött emelkedő sziklamászó iskola és a szép kilátással kecsegető Zsigmond-kő mellett is elvezetett. A csapat végül több kisebb részre szakadva sötétedésre érte el a szállást.

 

A 8 kisgyerekes család közvetlenül a szálláshelyen gyülekezett reggel, majd a Várgesztesi Várat megcélozva kincskeresésre indultak. Útközben a Mikulás által elpotyogtatott finomságokat kellett megtalálják, ami szerencsésen sikerült is nekik. A túrázókat meleg leves és egyéb finomságokkal borított terülj terülj asztalkám várta a szálláson.


Fotók:

 

dscf1305.jpg

 

dscf1307.jpg

dscf1311.jpg

dscf1314.jpg