Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.12.19. - Barlangtúra, Ferenc-hegyi-barlang, Budapest

2014.12.29

BESZÁMOLÓ, ÖSSZEFOGLALÓ


 

Esemény: Túra a Ferenc-hegyi-barlangban

Helyszín, időpont: Ferenc – hegyi - barlang, 2014. december 19. (18:00-21:30)

Esemény jellege: barlangi túra

Az esemény célja: A barlang megismerésének folytatása, vendégeknek ízelítő a barlangászatból és a barlangi közlekedés gyakorlása.    

 

Résztvevő PFBKE tagok: Holl Balázs (TV), Izápy Viktor (TV), Tarczi Zsófia, Gergely-Farnos Lilla, Gordos Erik, Matuszka Fanni, Szabó Etelka, Kovács András (TV)

Résztvevő külsős személyek: Marosvári Róbert, Lilu 3 diákja: Niki, Dóri, Lilla

 

Összefoglaló: A túra útvonala első körben a bejárat környékét, majd a keleti (új) részt érintette. A nagy létszám miatt két csoportban közlekedtünk. Előre megbeszélt időpontban és helyeken próbáltunk egymással találkozni. A bejárat környékének bejárása a Csepegő vizek-termében ért véget, ahonnan két társunk (Viktor és Zsófi) a felszínre indult. Az őszi Ferenc-hegyi túrákhoz hasonlóan, ismét a keleti rész megismerését folytattuk. A keleti részben a Ferde-terem és Elefánt nevű pontokat érintve tettünk egy óramutató járásával megegyező kisebb kört. A terveknek megfelelően indult és zárult a túra, bár a kijutáshoz szükséges kulcs megtalálása kisebb bonyodalom volt. Külön színfoltjai voltak az eseménynek Kovács András és Lilu diákjainak a részvétele.

 

dec19-ferenc.jpg