Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.12.02.-03. Mikulás túra

2016.12.18

Esemény: Mikulástúra                                  

Helyszín, időpont: Cseres-dombvidék (Somoskő-Fülek) 2016.12.02.-03. 

Esemény jellege és célja: Kirándulás

Résztvevők: kb. 20 fő, főleg egyesületi tagok családjukkal

Összefoglaló: 

A túra a Somoskőn található Petőfi-kunyhótól indult a felnőtt és gyerek csapatnak egyaránt szombat délelőtt. Itt találták meg a következő ponthoz vezető rejtvényt ill. térképet.

A gyerekek elfoglalták a Somoskői Várat, elkóboroltak picit északra a Macskalyuki-bánya felé egy Forráshoz, megmászták az ottani kis Kilátót, eltúráztak a Simon-tornya nevű játszómezőhöz majd végül a Tavacskák környékén megtalálták a legutolsó mikulás csomagukat. 

gyerekek-utvonala.png

felnőttek kisebb elkavarodásokkal megfűszerezve sorba érintették a Somoskői Várat, a Macskalyuki-kilátót, Abroncsos nevű falurészt, a Monica-nyerget, a Bénai-sziklákat... Velem valahol féltávnál a Bénai-szikláknál találkoztak már alkonyatkor. Innen meggyorsítva a lépteket haladtunk sötétben a Füleki Várhoz. 

A szállás a Füleki Magyar Közösségi Házban volt, közös udvarral a Várral. Az emeleten a közös alvótérben kora este egész nagy játékszoba alakult ki :) Aztán később mindenki nyugodtan tudott pihenni komfortosan. A Mikulás is persze megérkezett az este folyamán a gyerekekhez. Volt nagy evés-ivás is ahogy kell. Gyönyörű napfényes időnk volt egész hétvégén. Párunknak sikerült másnap a Várba is kicsit felmenni és eltűnődni...

Gordos Erik

Fotók: 

Szabó Géza és Maucha Gergő képei

img_1987.jpg         mikulassal-a-gyerekek.jpg