Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.03.15-18 Aggtelek

2018.04.21

BESZÁMOLÓ, ÖSSZEFOGLALÓ

 

Esemény: Aggteleki tanfolyamos első hosszú hétvége                                           

Helyszín, időpont: Aggtelek környéke, 2018.03.15-18                           

Esemény jellege: barlangi túra, felszíni túra, oktatás

 

Az esemény célja: Alapfokú tanfolyam első hosszú hétvégéje, oktatás                           

Résztvevő PFBKE tagok:  Holl Balázs, Borzsák Kamilla, Mrosvári Róbert, Marosvári Etelka, Füzy Zoltán, Gordos Erik, Borzsák Veronka, Marton Ádám, Egri László, Markó Gábor és Izápy Juli  

+ gyerekek                                 

Résztvevő külsős személyek: 13 alapfokús: Nagy Edit, Vági Domonkos, Nagy Alexandra, Major Erzsébet, Márton Mezey Csenge, Ligeti Bendegúz, Csepreghy Panni, Kalup Csilla, Reveland Péter, Győr Lajos Zsombor, Erős István, Balázs Leó és Imrefi Ildikó

 

Összefoglaló:

Az alapfokú barlangjáró tanfolyamunk első hosszú hétvégéjén a Gömör-Tornai-karszt aggteleki környékét választottuk meglátogatni.

Szállásunk ezúttal Aggteleken volt. Az estéket a csoport történetével és jelenlegi kutatásait bemutató vetítésekkel töltöttük a hosszú beszélgetések mellett esténként. Több családos tagunk elhozta kisebb gyermekeit is.

A környéken több kisebb csoportban mozogtunk. Én személy szerint első nap a Szabadság-barlangba indultam a csapatommal. Igazán emlékezetessé tette nemcsak nekünk a túrát, hanem a másnapi csapatnak is a benti lapos kuszoda a hideg pocsolyával az alján. Oda és vissza gyalog mentünk.

Következő nap a Baradla-tetői-zsombolyba indultam kötéltechnikailag már ügyesebb tanfolyamosokkal. Jól vette mindenki az akadályt a csapatból aznap.

2018_03_15_18---11-.jpg 2018_03_15_18---12-.jpg

Készülődés a Baradla-tetői-zsombolyba

Harmadik nap a Villa Negrába néztünk be és a Kuriszlánfői-zsomboly ill. a Vas Imre-  és Musztáng-barlang környékét jártuk be. 

Utolsó nap még tervbe volt egy Rákócsi 1.sz. - barlang meglátogatása, de a hirtelen jött nagy mennyiségű hó miatt inkább aznap korábban hazaindultunk. 

A felsoroltakon kívül voltak túrák a Kossuth-barlangban (ahol mindenki alaposan átázott) és a Baradla-barlangban (ahol Holl Balázzsal igazán hosszú túrát tehettek az emeberek).

Gordos Erik