Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.15-16 bogácsozás a Mátrában

2019.09.18

 BESZÁMOLÓ, ÖSSZEFOGLALÓ

 

Esemény:  Bográcsozás a Mátrában                                        

Helyszín, időpont: Szurdokpüspöki, Csepreghyék telke                          

Esemény jellege: felszíni túra, bográcsozás 

 

Az esemény célja: csapatépítés                           

Résztvevő PFBKE tagok: Csepreghy Anna, Gordos Erik, Nagy Edit, Holl Balázs, Marosvári Róbert és Etelka, Egri László, Borbála és gyermekeik, Pataki Róbert, Wágner Borbála és gyermekeik, Markó Gábor, Izápy Júlia                                     

Résztvevő külsős személyek: Csepreghy Ferenc

 

Összefoglaló:

A telkünkön minden évben rengeteg cseresznye terem, aminek jó részével nem tudunk mit kezdeni. Ezért idén úgy döntöttem, hogy egy kis bográcsozással egybekötve bevetem a PF sáskahadat.

Szombat reggel érkezett a szervező csapat (Édesapám, Erik és jómagam). A nagy melegre való tekintettel jó pár üveg fagyasztott vízzel készültünk, ez később nagyon jól jött. Kitettünk egy pár útirányjelző táblát, ugyanis jó szőlőhegyhez méltóan a telek környékén semmilyen tájékozódást segítő objektum nincs.

Az első érkező Edit volt, ő gyorsan el is ment gombászni a közeli erdőbe. Ezután érkezett Lac, Bori, a gyerekek és Balázs. A délutáni hőséget egy diófa árnyékában beszélgetve vészeltük át, a fentebb említett jeges víz és némi házi bor társaságában. Időnként elsétáltunk cseresznyét és/vagy szamócát enni.

Edit is visszaérkezett, néhány talált gombával felfegyverkezve. Elhittük neki, hogy nem mérgezőek.

Délután szép sorban érkeztek a többiek is. Időnként meg kellett menteni egy-egy csapatot a szőlőhegy útvesztőjéből. Úgy látszik, több táblát kellett volna kitennünk. Mikor valamennyire csökkenni kezdett a hőség, tüzet raktunk, és elkezdtük a gulyásleves készítését (természetesen marhahúsból, hogy jó sokáig tartson).

bori-es-gyerekek.jpg img_20190615_223538.jpg

Gyorsan kialakult a tűz körül a megszokott jó hangulat. Ezt külön elősegítette, hogy a gyerekek felfedezték a talicskában utazás örömeit. Időről időre elhúzott a beszélgető felnőttek mellett a visító gyerekekkel megpakolt, valamelyik apuka/anyuka által fénysebességgel tolt talicska.

Tűz, gulyásleves, naplemente, beszélgetés.

Később a hobbi-pirománok felfedeztek egy elégetésre váró kivágott tujafát, ebből hatalmas máglyát raktak. Szerencsére a telek nem égett le, csak egyesek szemöldöke.

 

Reggel nagy adag kávé fogyott, illetve a maradék gulyásleves. Mindenki egyéni tempóban indult haza.

A cél megvalósult: a csapat épült, a cseresznyekészlet jelentősen leapadt.

CsepreghAnna